Jeu de boules-baan in Hoogmade is officieel in gebruik genomen

Op donderdagmiddag 24 oktober jl. wierp wethouder Petra van der Wereld de eerste ballen op de nieuwe jeu de boules-baan in Hoogmade. Samen met initiatiefnemer Henk Bank en CCH-bestuurslid Peter van der Meer werd een eerste potje gespeeld.  Daarmee werd deze nieuwe attractie ook officieel in gebruik genomen. Aanwezige inwoners speelden daarna in het herfstzonnetje nog gezellig wat ‘potjes jeu de boules’. En zaten en praten relaxed op de prachtige hardhouten banken die zijn geschonken door Gebr. Van der Poel B.V. uit Oud-Ade.

De realisatie van deze baan is mede te danken aan het 10-jarig bestaan van de gemeente Kaag en Braassem. De gemeente wilde dat graag met de inwoners samen vieren. Voor ieder dorp stelde het College een jubileumbudget beschikbaar van € 2.000 om een voorstel te realiseren dat duurzaam ten goede komt aan de inwoners. Dit om het 10-jarig bestaan van Kaag en Braassem zichtbaar te maken in elk dorp. Vanuit Hoogmade werden 2 initiatieven ingediend: de plaatsing van extra bloembakken en de aanleg van een jeu de boules-baan.

In een geïmproviseerd ‘raadgevend referendum’ kozen de stemmers bij de Europese verkiezingen op 23 mei jl. in Drieluik met groene stickers met een nipte meerderheid voor de aanleg van een jeu de boules-baan. Dat advies werd door het College overgenomen.

Wethouder Petra van der Wereld werpt de eerste bal op de nieuwe jeu de boules-baan in Hoogmade. Initiatiefnemer Henk Bank (links) en andere aanwezige inwoners bewonderen het resultaat

Het bestuur van de Stichting CCH is erg blij met deze baan. Een mooie aanvulling voor de inwoners van Hoogmade. De jeu-de-boules-baan ligt heerlijk beschut tussen De Schuur en De Barg. Goed toegankelijk, midden in het dorp en goed te combineren met biljarten en darten in De Barg. Weer een initiatief om de CCH-accommodatie nog meer te ontwikkelen tot de DorpsOntmoetingsPlek (DOP) van en voor de inwoners. De komende maanden kan gratis gebruik worden gemaakt van deze baan. Iedereen is van harte welkom. Ook voor een praatje en een kopje thee of koffie. Loop eens langs!